Kaptiaal & Financiering

Wij ondersteunen uw bedrijf bij het vinden van de beste waardepropositie, of het nu gaat om het kopen of verkopen van activa / projecten, het aantrekken van financiering of het optimaliseren van uw financiële structuur. Samen met u zoeken we de beste oplossing.

Fusies & Overnames

We ondersteunen bedrijven, ontwikkelaars, fondsen en investeerders in het kopen en verkopen van activa / projecten in hernieuwbare energie.

U kunt op onze ervaring en vaardigheden in structurering en procesbeheer vertrouwen om uw transactie met optimale waardepropositie te voltooien. Onze diensten variëren van scouting, coördinatie & uitvoering, financiële modellering en waardering, due diligence, documentatie en financiering.

Financiering

Met onze ervaring in het structureren en sluiten van transacties ondersteunen wij u om de financierbaarheid van uw transactie te verzekeren.

We gebruiken onze vaardigheden op het gebied van risicotoewijzing en structurering om uw transactie vanaf het begin van het proces te ondersteunen, waardoor uw voorwaarden en opties worden geoptimaliseerd en uw verwachte rendement wordt verbeterd. We leiden het competitieve consultatieproces, stellen het informatiememorandum op, selecteren en beheren adviseurs en begeleiden het due diligence-proces.

Wij ondersteunen u in alle financiële en commerciële documentatie, inclusief de uiteindelijke onderhandeling met financiers en het voldoen aan de gestelde voorwaarden. Wij stellen u in staat om uw risicoallocatie en rendement onder controle te houden door aanpassing van het financiële model en daarmee te werken naar een succesvolle afronding van uw transactie.

Wij hebben ervaring in het werken met banken, de Europese Investeringsbank (EIB), exportkredietverzekeraars, institutionele instellingen zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, (semi-) kapitaalverschaffers zoals (infrastructuur) fondsen, private equity en investeringsmaatschappijen.

We hebben senior-leningen, projectobligaties, junior-leningen, mezzanine, equity bridges, achtergestelde leningen en equity gestructureerd voor deals binnen projectfinanciering, acquisitiefinanciering, corporate finance, holdco finance en portfoliofinanciering. 

Kapitaalstructuur

Met een optimale kapitaalstructuur kunt u uw rendement verhogen en uw financierbaarheid behouden. Samen met u vinden wij de optimale kapitaalstructuur door inzicht te geven in alle relevante eisen, inclusief die van verschillende investeerders.

Met onze gespecialiseerde kennis kunnen wij u ondersteunen in verschillende vormen van (semi-) equity waaronder mezzanine en junior financiering.

Financiële modellering

Een financieel model brengt alle aspecten van financiering samen en vormt de kern van elke financiële analyse en besluitvorming.

Door onze modelleer-capaciteiten kunnen wij het specifieke model maken dat nodig is voor uw financiering met up-to-date standaarden en het optimaal benutten van subsidieregelingen.

Met dit model kunnen we u ondersteunen in contract onderhandelingen, het uitvoeren van scenario-analyses, financiering- en M&A-transacties structureren en regelen, maar ook leveranciersselecties en aanbestedingsstrategieën ondersteunen.

Onze modellen zijn met de grootste nauwkeurigheid gemaakt om flexibiliteit tijdens het proces te kunnen bieden.

Zoekt u naar iets anders?

Experts in duurzaam ondernemen

Wij zijn een professioneel, transparant bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in hernieuwbare energie, infrastructuur en bedrijfsfinanciering in verschillende bedrijfstakken.

Je werkt rechtstreeks samen met onze CEO, Ewout Krijger, expert op het gebied van duurzaam ondernemen en financieren en voormalig bestuurslid van Rabo Groenbank. Hij zal uw doelen analyseren en de optimale financiële oplossing voor uw specifieke behoeften identificeren, waarbij de zaken eenvoudig en duidelijk worden gehouden.

Boek vandaag nog uw gratis consultatie gesprek om te zien hoe we u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Ewout Krijger, CEO

Betrokken bij groene projecten met een totaalwaarde van

miljard

voormalig bestuurslid van

Rabo Groenbank

Actief in project- en corporate finance voor meer dan

jaar

Bent u er klaar voor om uw bedrijf te versterken?

We kijken ernaar uit om met u samen te werken en uw bedrijf ons volgende succesverhaal te maken.

Copyright © OceanTree 2021    |    All rights Reserved    |    info@oceantree.nl   |    Privacy Policy